Mam taki problem moja czteroletnia corka zaczela obgryzac paznokcie.Juz stosowalam kilka kar ale to nic nie pomoglo.Czy mogl by mi ktos pomoc w rozwiazaniu tego problemu?
Mój syn również obgryzał, miał zakaz jedzenia słodyczy, kiedy widziałam, że obgryza. Na niego to zadziałało i do tej pory mam spokój, już rok czasu jak nie obgryza. Ale rozumiem, że nie na każde dziecko to zadziała. Mam pytanie czy Twoja córka obgryza paznokcie zawsze czy tyklo np. jak zasypia czy przy czytaniu książek?
Narazie niema zadnych rezultatuw.Potrzebuje troche czasu.Zaczelam zakladac rekawiczki od wczoraj ,pierszy raz zalozylam w poludnie przed spaniem,potem wieczorem i teraz trzeci raz.Po zasnieciu zdejmuje.Ale to ma troche potrwac.Bo moja corka mogla bez rekawiczek nawet 3-4 dni wcale nie obgryzac paznokcie ,a potem jak juz odrosna to jeden wieczor i po sprawie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum