Wysłany: Pią 19 Paź, 2007 09:33 Wygodne i zdrowe spanie dla dziecka
Zastanawiam sie nad kupieniem materacu dla dziecka.Czy mogl by mi ktos doradzic jakij materac jest wygodny,zdrowy i w miare nie drogi.Co sadzicie na temat materacow z pianki poliuretanowej?
Według mnie najlepsze materace to te sprężynowe. Ponoć najlepiej jak są wyłożone płytą kokosową, bo to jest surowiec naturalny, ma właściwości termiczne i zapewnia dobrą cyrkulację wewnątrz materaca. Ale taki kosztuje ponad 200 zł rozmiar 90x200. Także sporo kosztuje, no ale pytałaś o wygodny i zdrowy materac. Nie wiem co myśleć na temat tej pianki, ale to chyba nie jest najwyższej jakości materiał.
Ja myślę, że piankowy materac jest dobry, ale na krótko, bo po pewnym czasie się ugniecie i zostanie w nim gniazdo w które człowiek będzie się zapadał. To skutkuje w dłuższym czasie schorzeniami kręgosłupa.
Polecam materac na sprężynach.
Jurx pisze ze materac piankowy jest dobry ale na krotko, na krotko to znaczy na ile,mniej wiecej ?Wczoraj bylam u kolezanki ktora kupila piec lat temu, dla dwojki swoich dzieci ,materace piankowe.Jest z nich zadowolona i tez mowi ze wcale nie widzi zeby byly ugniecione miejsca.Pozdarawiam!
Nie zawsze to co najdroższe jest najlepsze. Ja kupiłam 5 lat temu materace na łóżko piętrowe ze zwykłej gąbki. Koszt takiego materaca wtedy to 80,00 zł. Mimo tylu lat jest jak nowy bez żadnych odgnieceń.
No nie wiem, na razie dzieci są w miarę lekkie, ale taki materac ma posłużyć co najmniej do 18 roku życia dziecka albo i dłużej. Wtedy dziecko waży ok 50 kg. My z mężem przez dwa lata spaliśmy na rozkładanej sofie, i ona jest właśnie z gąbki. Sprawdzałam ostatnio i zrobiły się w niej okropne wgniecenia.
Do Iry: W Ikei można kupić materac sprężynowy za 90 zł, jeśli masz najnowszy katalog to strona 148.
Pozdrawiam
Dzis bylam w Carefur i tez widzialam materace sprezynowe za 99 zl w promocji.Jeszcze nie jestem zdecydowana jakij bym chciala materac.A tobie ELZA chyba dobre sie trafily te materace.Bo przeciesz sa roznej jakosci te gabki.Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum