logo

Forum - Dzieci i rodzice
Dla rodziców o dzieciach

Poprzedni temat «» Następny temat
Organizacja przyjęcia dla dziecka
Autor Wiadomość
mela 
Mela

Wysłany: Czw 28 Cze, 2007 11:12   Organizacja przyjęcia dla dziecka

Przyjęcie urodzinowe jest organizowane dla dzieci, więc trzeba to robić pod ich kątem.Czas spędzany podczas przyjęcia, wystrój a nawet jedzenie musi być tak pomyślane żeby odpowiadało dzieciom.Starsze dzieci mogą przygotową ciekawe zaproszenia dla swoich gości, na pewno zrobienie takich zaproszeń da im wiele radości.
Jeżeli chodzi o wystrój to można powiesić mnóstwo balonów( potem można je wykorzystać w zabawie), serpentyn. Oczywiście mały solenizant może brać w tym udział i sam coś przyozdobić. Może narysować coś na papierze a potem to powiesić na ścianie jako dekorację.Podczas przyjęcia można wyznaczyć czas na konkursy, oczywiście z nagrodami dla każdego dziecka. Oto kilka propozycji: malowanie rysunków kredkami lub naklejanie papieru kolorowego, starego makaronu( tu nada się wszystko, co można nakleić). Dzieci bardzo lubią zabawę balonami, można na początku namalować na balonach fajny rysunek( najlepiej flamastrami) a potem zorganizować konkurs np. kto najdłużej utrzyma balon w górze, cały czas odbijając albo kto rzuci najdalej balonem.Fajna zabawa na urodziny to zgadywanka, ktoś z dorosłych chowa pod kocem jakiś przedmiot a dziecko dotyka tego przedmiotu i musi odgadnąć po kształcie co to jest.Jedzenie na takim przyjęciu jest bardzo ważne, dzieci uwielbiają wszelkiego rodzaju ciasteczka, szczególnie te w ciekawych, bajkowych kształtach, z doświadczenia wiem że w błyskawicznym tempie znikają też bezy. Deser z dodatkiem galaretki też będzie się cieszył uznaniem wśród dzieci.
Zyczę powodzenia w przygotowaniach i niezapomnianych wrażeń. Może wy macie jakieś ciekawe pomysły?

kleopatrusia

Wysłany: Sro 28 Maj, 2008 16:19   

jestem właśnie w trakcie organizacji przyjęcia urodzinowego dla mojego synka, zaproponowałam żeby jego mali goście byli poprzebierani, swojemu synowi sprawiłam taki strój http://www.strojedladzieci.pl/dla_chlopcow.html#

Odpowiedz do tematu