Zapraszam wszystkich do dzielenia sie wiedzą na temat macierzyństwa,co wnoiosło w Wasze życie dziecko,jak się zmieniło pod jego wpływem...czy był to dla Was najpiękniejszy rozdział w życiiu...proszę o wypowiedzi i pomoc w rozbudowie tego działu...
a także polecam książkę:
"Szczęśliwe macierzyństwo i jego sekrety..." moż ekogos zainteresuję:)
Ebook ten ukazuje krok po kroku czego możesz się spodziewać i jakie zmiany zachodzić mogą w Twoim ciele od
momentu odkrycia, że jesteś w ciąży aż do powrotu do siebie, po ustabilizowaniu się burzy hormonów. Macierzyństwo to piękne, ale i trudne wyzwanie. Warto się do niego przygotować, korzystając z doświadczeń innych, by na własną rękę nie wyważać niepotrzebnie otwartych już drzwi.
"Szczęśliwe macierzyństwo i jego sekrety" to nie kolejny podręcznik w stylu "Jak zająć się dzieckiem", ale przewodnik po najpiękniejszym, a zarazem najważniejszym okresie w życiu dziecka i Twoim jako matka.
jako pierwsza rozpocznę ten post...:)Dla mnie macierzyństwo jest czymś pięknym,niedopisania...kiedy rodzi się mała istotka całe życie zmienia się.Robimy wszystko aby zapewnic jej szcześliwe pełne miłości dzieciństwo.Uwielbiam patrzeć kiedy moje dziecko uśmiecha się,bawiz innymi dziećmi,czy przynosi kwiatki ... taki mały gest a daje wiele radości...Dziecko wnosi wiele ciepła i szczęścia jest jak "promyczek słońca"
No pięknie zareklamowałaś/zareklamowałeś ebooka.
Macierzyństwo to rzeczywiście piękna sprawa, ale ja mogę powiedzieć więcej o ojcostwie bo jestem ojcem. Na temat macierzyństwa wypowie się moja żona.
Jestem mamą dwóch chłopców. Starszy ma 4 latka młodszy 1,5 roku. Kiedy dziecko przychodzi na świat zaczynamy żyć inaczej niż do tej pory, życie zmienia się zupełnie. Dzień narodzin moich dzieci, to jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu( szczególnie kiedy rodziłam pierwsze, wyczekane dziecko), do dziś wspominam to z sentymentem i łzami w oczach. Teraz wszystko co robię, robię dla nich, ale tego właśnie chcę.Macierzyństwo przynosi tyle radości każdego dnia, uczy nas cierpliwości i miłości dotąd nieznanej.Bo nie ma takiej drugiej miłości jaka jest między matką a dzieckiem.
Wiem, że w dzisiejszych czasach kobiety szybko wracają do pracy, ale zastanówcie się dobrze nad tym, bo te pierwsze lata w życiu dziecka są nie do nadrobienia!Ja sama nie pracuję, jestem z dziećmi cały czas, ale jestem szczęśliwa, nie chcę żeby ktoś inny doświadczał to czego doświadczam ja codziennie przebywając z moimi dziećmi. Są dni, kiedy czuję się zmęczona, bo dzieci kłócą się, marudzą, ale rano wstaję taka pełna sił, że nie mogę się doczekać kiedy moje iskierki wstaną i dadzą mi buziaczka. Życzę każdej kobiecia, aby mogła doświadczyć czym jest macierzyństwo.
to prawda z tym macierzyństwem Mam trójkę i od 11 lat siedzę w domu. Ktoś powie że jestem kurą domową. Nie podoba mi się to określenie . Praca jaką kobieta wykonuje mając dzieci to praca przez 24 godziny na dobę. Bardzo lubię być z dziećmi w domu. Nawet razem z mężem edukujemy domowo. Uważam, że wychowanie dziecka jest tak ważną sprawą, że nie można jej powierzyć obcym ludziom np. opiekunce. Ale często mamy niestety wybierają pracę ( choć nie muszą) zamiast wychowywania dzieci, a potem się dziwią, że jest źle. Jeszcze gorzej jest z babciami! Te to dopiero rozpieszczają! Bardzo się cieszę, że jestem w domu z moimi dziećmi, bo wiem że nikt nie wychowa ich lepiej niż ja. I powiem wam, że chcę jeszcze jedno! Może w przyszłym roku. Ja kocham dzieci a już takie maleńkie to bym zjadła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum